Wie zijn wij ?

Gezondheidscentrum VitaVi vormt een gemeenschappelijke paraplu van 8 zelfstandige praktijken van artsen, therapeuten en coaches. De verschillende geneeswijzen (zie hiernaast) hebben een gemene deler: zij stellen tijd en aandacht nemen voor de mens in zijn totale functioneren centraal. Gezond en vitaal zijn is immers het mooiste geschenk wat je jezelf en de ander kunt geven. Daar is VitaVi in gespecialiseerd.
 
“Alle behandelwijzen die je bij ons vindt, werken aanvullend op de reguliere geneeskunde en GGZ’, vertelt initiatiefneemster Annemie Ewalts. Zelf werkte ze tweeëntwintig jaar als huisarts en specialiseerde zich in de zogenaamde alternatieve/aanvullende geneeswijzen. “Nu kan ik de hele mens in zijn omgeving behandelen. Ik kan mensen leren hoe ze gezonder en vitaler kunnen zijn en hoef me niet meer te beperken tot veelal symptoombestrijding. Nu kan een klacht of klachtenpatroon, voordat ze uitmondt in een ziekte, al behandeld worden. Ook wanneer u met de behandeling van de huisarts of specialist onvoldoende genezing behaald kan VitaVi aanvullend en versterkend werken zodat genezing meer bereikbaar wordt.  Het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd als de mens meer bewust is van zichzelf en zijn totale functioneren in zijn omgeving. Dit principe is mijn uitgangspunt in mijn diagnostiek en behandelplannen en datzelfde principe geldt voor alle andere disciplines hier bij VitaVi.
 
Ewalts: “Het is de kunst om je lichaam en je gedrag te leren verstaan, door dichtbij jezelf in contact met je omgeving te blijven. Je bewust zijn van je gevoelens en klachten en wat die voor je lichaam en geest betekenen. Ieder mens maakt nare dingen mee, zowel lichamelijk als psychisch. Na zo’n gebeurtenis is het belangrijk dat je weer opnieuw in balans komt. Doe even een stapje terug, kijk naar binnen, begrijp jezelf in relatie met je omgeving en besef wat jij nodig hebt om weer in evenwicht te komen. Veel mensen gunnen zich de tijd daar niet voor, zij stoppen de nare gebeurtenis weg en al die verstopte gebeurtenissen stapelen zich op. Totdat veelal chronische lichamelijke of psychische klachten zich laten gelden. Door bewust te worden van hoe jij dit doet word je gezonder en vitaler. Daar zou je heel goed een van de specialismen van VitaVi bij kunnen gebruiken.”
 
Met het bijeenbrengen van een groot scala aan gezondheidszorg methoden in VitaVi hoopt Ewalts een brug te slaan tussen de verschillende disciplines. “Door samen te gaan bundelen we kwaliteit, kennis en kunde. Wij willen mensen ook wegwijs maken in welke aanvullende geneeswijze voor hem of haar passend is. Ze kunnen hier voor de meeste vormen daarvan en voor coaching en training terecht.”
 
Samenwerken met de reguliere geneeskunde en dan vooral de huisarts en GGZ vindt Ewalts bijzonder belangrijk.”De huisarts is de spil van de medische zorg en ik weet zeker dat ze blij met ons zijn want wij verlichten hun werkdruk. Je kunt ons werk zien als aanvullende gezondheidszorg, als wij ons werk goed doen, dan hebben huisarts en GGZ minder werkdruk”. We werken met patiënten en cliënten die zelf actief willen werken aan gezond en vitaal zijn.